'Weg met zondagtoeslag'

Winkeliers in de detailhandel willen af van zondagtoeslagen in de cao. Ze vinden dat de zondag als een gewone werkdag gezien moet worden, omdat winkels nu ook op zondag open mogen. Dat zegt Rob Slagmolen, secretaris arbeidsmarkt van VNO-NWC en MKB Nederland .

Slagmolen vindt de maatregel noodzakelijk. “Het gaat door de crisis niet goed met ondernemingen. Als je mensen dubbele uurlonen moet betalen wordt het bedrijven heel erg moeilijk gemaakt”, aldus de secretaris. Hij denkt niet dat werknemers hierdoor afhaken omdat voornamelijk in supermarkten en ziekenhuizen de zondag als reguliere werkdag gezien wordt. “Als je dat niet ziet zitten, kun je beter een andere baan gaan zoeken.”

Vakbonden vinden daarentegen dat ‘werken op een familiedag’ compensatie verdient. Op dit moment kunnen werknemers zelf bepalen of ze op zondag willen werken en dus een toeslag per uur ontvangen. FNV en CNV: “Wij staan er pal voor dat werknemers zeggenschap houden of ze wel op zondag willen werken.” Zij vinden afschaffing van de toeslag geen optie. Volgens de vakbonden hecht bijna iedereen waarde aan de zondag als gezamenlijke vrije dag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!