Mogelijke doorstart voor Brouwer’s Mode

Er lijkt een doorstart ophanden voor de onlangs failliet verklaarde modeketen Brouwer's Mode. Er worden gesprekken gevoerd met gegadigden over een doorstart van de keten. De formule met 22 vestigingen in kleinere winkelcentra ging recent kopje onder.

De curator denkt binnen tien dagen meer duidelijkheid te kunnen geven. De medewerkers hebben ontslag gekregen, maar de winkels blijven voorlopig wel open. Het personeel wordt doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. De curator probeert te bewerkstelligen dat bij een doorstart een deel van het personeel in dienst kan blijven.

Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten in AD/Groene Hart is het faillissement een gevolg van de problemen waar de modebranche op dit moment tegenaan loopt. Die worden gekenmerkt door omzetten die onder druk staan en leveranciers niet meer de nieuwe collecties willen voorfinancieren. Bij wisseling van een collectie komen daarom veel winkelketens in de problemen. “We hebben dit jaar twintig procent meer faillissementen in de modesector, al een paar honderd bij elkaar”, aldus de woordvoerder in AD/Groene Hart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!