Supers verwachten geen tekort babymelkpoeder

Grote Nederlandse supermarkten zijn niet bang voor een nieuw tekort aan babymelkpoeder. Dit laat een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel weten in het Algemeen Dagblad. Volgens De Telegraaf dreigt opnieuw een run op het Nederlandse babymelkpoeder, nu China stopt met de import ervan uit Nieuw-Zeeland.

De Chinezen stelde het importverbod in nadat zuivelbedrijf Fonterra uit Nieuw-Zeeland meldde dat er een gevaarlijke bacterie was aangetroffen in een voorraad weiproteïneconcentraat. Dit is een ingrediënt van babymelkpoeder. Het is onduidelijk of de besmette poeder op de markt is gebracht. Volgens het Financieele Dagblad zijn er tot nu toe geen mensen besmet geraakt. De bacterie kan leiden tot botulismevergiftiging. China haalt negentig procent van zijn melkpoeder uit Nieuw-Zeeland.

Sinds het schandaal met besmet Chinees babymelkpoeder in 2008 is China meer gaan importeren. Daar had ook de Nederlandse consument last van, omdat het hier lege schappen tot gevolg had. Inmiddels hebben bedrijven als FrieslandCampina de productie opgeschroefd.

De problemen met melkpoeder hebben geleid tot hogere prijzen in China. Zondag stelden de Chinese autoriteiten een onderzoek hiernaar in. Ze verdenken producenten van melkpoeder van het hanteren van minimum verkoopprijzen, waardoor de prijzen stegen.

Eerder op RetailNews:
'Winkeliers weigeren verkoop melkpoeder aan Aziaten'
‘Meer babymelkpoeder in Nederlandse schappen’
Spoedoverleg over tekort babymelkpoeder

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!