FNV stelt V&D ultimatum

FNV Bondgenoten stelt V&D een ultimatum om het sociaal plan op enkele punten te wijzigen. De leden van de vakbond eisen vooral een hogere ontslagvergoeding voor de V&D-medewerkers die vanwege een reorganisatie op straat komen te staan. Dat laat bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten weten aan RetailNews.

Het ultimatum, dat vandaag naar de grootwarenhuisketen wordt gestuurd, loopt aanstaande maandag om 13:00 uur af. Als de warenhuisketen voor die tijd geen toenadering heeft gezocht, gaan de FNV-leden tot actie over, vertelt Suijker. Over de inhoud van die acties wil hij nog niets kwijt, omdat hij V&D 'niet wijzer' wil laten worden. "Maar we houden er rekening mee dat we tot acties over moeten gaan."

Ook de leden van de vakbond De Unie hebben het eindbod afgewezen, weet Suijker. CNV-leden stemden juist voor het sociaal plan. CNV heeft echter nog geen handtekening onder het voorstel gezet, omdat het FNV ruimte wil geven voor eventuele acties.

V&D liet in een eerder stadium weten zijn medewerkers een 'marktconforme ontslagvergoeding' te hebben geboden. De keten wil vandaag nog met een standpunt komen over het ultimatum van FNV. De reorganisatie treft alle 109 medewerkers van het distributiecentrum in Aduard, dat per juli 2014 wordt gesloten. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam zestig van de 475 arbeidsplaatsen.

Eerder: Geen akkoord sociaal plan V&D

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!