Vastned vindt huurders panden failliete winkels

Het is Vastned gelukt om winkelpanden van het failliete Free Record Shop en Schoenenreus opnieuw te verhuren. Wel moest het vastgoedbedrijf genoegen nemen met lagere huren.

Was de totale Nederlandse huuropbrengst het eerste half jaar van 2012 nog 26,3 miljoen euro, dit jaar is dat gedaald naar 24,2 miljoen euro. “Door de aanhoudende inspanning van ons Nederlandse retailteam hebben we 42 huurcontracten afgesloten voor 2,8 miljoen euro en daarmee zijn we in staat geweest de bezettingsgraad op niveau te houden”, aldus ceo Taco de Groot.

In het tweede kwartaal van 2013 werd in winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht ter vervanging van de failliete Piet Kerkhof nieuwe huurcontracten met Xenos en Big Bazar afgesloten. HEMA en Coolcat verlengden hun huurcontracten op deze locatie.

Vastned publiceerde woensdag de halfjaarcijfers. Daaruit blijkt tevens dat het succesvolle stappen heeft gezet in de strategie om meer winkelpanden op toplocaties in binnensteden te verwerven. Gedurende de eerste zes maanden van 2013 kocht Vastned twee 'high street 'locaties aan de P.C. Hooftstraat. Het dubbele winkelpand op nummer 48-51 is verhuurd aan het internationaal modemerk Hugo Boss. Op nummer 78 zit nu het Franse modemerk Zadig & Voltaire. Het aandeel van winkelpanden op toplocaties groeide hiermee in Nederland van 55 naar zestig procent.

Vastned richt zich op populaire winkelstraten, omdat winkelpanden op deze locaties ook in lastige economische tijden gewild zijn en blijven bij retailers. Uiteindelijk wil ceo Taco de Groot dat minimaal 65 procent van de vastgoedportefeuille bestaat uit dit soort winkelpanden. Hiervoor wil het bedrijf de komende drie jaar voor tweehonderd miljoen euro aan vastgoedbeleggingen verkopen die hier niet toe behoren. In het eerste half jaar werd hiervan al 165 miljoen euro gerealiseerd. Het bedrijf was wel genoodzaakt de waarde van de vastgoedbeleggingen af te waarderen met 12,9 miljoen euro, hoofdzakelijk in Nederland en Spanje.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!