Gesprekken schadevergoeding Bangladesh uitgesteld

Gesprekken tussen modemerken en retailers over de hoogte van schadevergoeding van slachtoffers van fabrieksrampen in Bangladesh zijn uitgesteld. De bijeenkomsten zouden deze week plaatsvinden, maar zijn uitgesteld naar september.

“Door de plotselinge dood van een belangrijke vakbondman en de dreiging van een staking in Bangladesh, denken we dat bijeenkomsten op een later tijdstip meer vruchten zullen afwerpen”, aldus een woordvoerder van IndustriALL Global Union. De precieze datum moet nog worden vastgesteld.

Doel van de vergaderingen is om te komen tot een compensatiepakket voor de slachtoffers en hun familie van de ramp in een textielfabriek eind april in de hoofdstad van Bangladesh. Hierbij kwamen meer dan elfhonderd werkernemers om het leven en raakten zo’n vijftienhonderd mensen gewond. Verwacht wordt dat hiervoor een bedrag van meer dan 54 miljoen euro nodig is. Ook wordt er gesproken over schadevergoeding voor de slachtoffers en hun familie van de brand in een fabriek van Tazreen Fashions. Hierbij kwam vorige jaar 117 werknemers om het leven en raakten ruim tweehonderd mensen gewond.

Eerder op RetailNews:
Extra controles kledingfabrieken Bangladesh
Acht winkelketens tekenen akkoord Bangladesh

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!