Komst Decathlon zorgt voor weerstand

Arnhemse winkeliers zijn fel tegen de komst van sportformule Decathlon in de Rijnhal. De Franse sportketen wil de 11.500 vierkante meter grote evenementenhal kopen om er zich te vestigen. De locatie is gemakkelijk te bereiken en heeft veel gratis parkeergelegenheid voor de deur, waardoor de concurrentie te groot wordt, stellen de winkeliers.

Volgens Intersport-ondernemer Martino van Nieuwkerk ging de zoektocht naar een winkelpand van tweeduizend vierkante meter direct ‘on hold’ toen Decathlon zich aandiende. Van Nieuwkerk is op zoek naar een geschikt pand aan één van de Arnhemse hoofdwinkelstraten, maar gaat hier niet mee verder wanneer de Franse sportketen zich in de Rijnhal gaat vestigen.

Ondernemersvereniging City Centrum Arnhem (CCA)  vindt dat de gemeente Decathlon in het centrum moet huisvesten. “Zolang de leegstand van winkels in de binnenstad blijft groeien, is uitbreiding buiten het centrum uit den boze”, stelt CCA-voorzitter Jos Wegdam. Ook de provincie Gelderland maakt zich zorgen over de komst van de grote sportzaak.

De gemeenteraad gaat binnenkort beslissen over de verkoop van de evenementenhal. Decathlon zou in 2015 in de Arnhemse Rijnhal willen openen.

Eerder: Decathlon Nederland wil IKEA achterna

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!