The Kooples opent in Nederland

Het Franse modemerk The Kooples opent binnenkort in Amsterdam zijn eerste Nederlandse winkel. De vestiging komt in de P.C. Hooftstraat. Andere Franse modemerken als Zadig & Voltaire en American Vintage, gingen The Kooples al voor.

The Kooples verkoopt tailored fashion voor mannen en vrouwen. Het uitgangspunt is dat The Kooples een winkel is waar lovers samen kunnen winkelen. Hierop speelt het merk in met zijn reclames met aantrekkelijke stelletjes. De lijn kent vooral veel strak gesneden jasjes, broeken en bloesjes. Sinds twee jaar biedt het merk een sportieve lijn aan.

The Kooples werd opgericht in 2008 door Alexandre, Laurent en Raphaël Elicha, zonen van de oprichten van Comptoir des Contonniers. In mei 2012 opende het zijn eerste winkel in België. Inmiddels telt The Kooples 318 verkooppunten, waarvan 245 in Frankrijk en 38 in Groot-Brittanië. Daarnaast wordt het merk verkocht in Duitsland, Denemarken, België, Zwitserland, Ierland, Spanje en de Verenigde Staten.

Vorig jaar ontstond er ophef over de geplande opening van het label aan Savile Row in Londen. Gevestigde kleermakers wilden niet dat het merk in hun exclusieve straat zou starten. The Kooples trok zich terug met het argument dat de huur voor het pand te hoog zou zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!