NieuwZoet.nl matcht boek met gebruiker

Het nieuwe online boekenplatform NieuwZoet.nl wil consumenten koppelen aan boeken die binnen hun interessegebied vallen. Door een profiel op de website aan te maken wordt een match gemaakt op de inhoud van een boek

Op de website geven consumenten hun interessegebieden en kunnen zij hun smaak aangeven. Ook komt NieuwZoet.nl met de optie ‘blind lezen’. Op basis van het persoonlijke profiel krijgen lezers elke dag de eerste bladzijde van een boek toegestuurd. Wie het boek daadwerkelijk koopt bouwt krediet op waarmee hij uiteindelijk een gratis e-book verdient.

Schrijfster, journaliste en mede-oprichtster Frederique Schut legt uit waarin NieuwZoet.nl verschilt met de andere webwinkels. “Die geven wel suggesties, maar dat is gebaseerd op eerdere zoekopdrachten”, aldus Schut. NieuwZoet.nl kan alleen niet filteren of een boek goed is. “Dat is niet vast te leggen in een algoritme. Wij proberen een inhoudelijke match te maken. Dus in plaats van ‘mooi geschreven’ criteria als ‘complex’ en ‘toegankelijk’.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!