‘Pas op de plaats voor Oil & Vinegar in Nederland’

Oil & Vinegar maakt in Nederland een pas op de plaats en richt zich sterker op groeimarkten als Duitsland en Brazilië. Dit laat directeur Eric Loontjens weten aan RetailNews. “Door de slechte economische omstandigheden zijn we in Nederland terughoudend en selectief.”

De keten heeft na het faillissement en de daaropvolgende doorstart zes jaar geleden geen flinke voet meer aan de grond kunnen krijgen in Nederland. Het aantal winkels is ongeveer gelijk gebleven en de teller staat momenteel op twaalf. Naast de crisis als oorzaak, zijn volgens Loontjens ook financieringsproblemen voor winkeliers een reden.

Als voorbeeld noemt Loontjens de ophanden zijnde opening van een Oil & Vinegar in Haarlem die spaak liep. “We hadden een uitstekend pand op een mooie locatie op het oog, maar bij geen van de drie grote Nederlandse banken was financiering van onze kandidaat-franchisenemer mogelijk. Dan constateer je dat het Nederlandse economische klimaat nog niet op de goede weg is.”

Wanneer dit wel gebeurt, dan gaat ook Oil & Vinegar weer groeien in Nederland, aldus de directeur. Hij vindt kwaliteit nastreven overigens belangrijker dan groei. “Want als je de kwaliteitsbelofte in je producten en dienstverlening waarmaakt, dan komt de groei vanzelf op gang.”

Ondanks de pas op de plaats wat betreft uitbreiding in Nederland, is Loontjens erg tevreden over de omzetcijfers van de huidige winkels. “Het eerste half jaar hadden we een omzetgroei in Nederland van vijf procent per bestaande winkel. Dat toont aan dat we met de formule op de juiste weg zitten.”

De retailer richt nu vooral haar pijlen op landen die hard groeien zoals Duitsland, de Verenigde Staten en opkomende markten als Brazilië. “Bij onze oosterburen groeien we dit jaar met tien winkels naar 22.” Dat het hier zo goed gaat komt volgens Loontjens omdat de Duitse consument in grotere getale de winkels bezoekt. Ook wordt per persoon meer besteed, waardoor de omzet per winkel beduidend hoger is. Dit geldt tevens voor België. Binnenkort gaat in Brussel de derde Oil & Vinegar-winkel open en eerder dit jaar kreeg de plaats Mons een vestiging. De teller komt hierdoor in België op twintig winkels te staan.

Eerder:
Oil & Vinegar keert terug naar hoofdstad
Oil & Vinegar failliet
Oil & Vinegar heeft groeiplannen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!