Chinese etailer bezorgt binnen het uur

De Chinese etailer Kuaishubao.com levert online bestellingen regelmatig binnen dertig minuten af. De online retailer belooft zijn klanten een one-hour delivery in zeven van China’s grootste steden, waaronder Beijing en Shanghai. Door het bouwen van veel verschillende kleine magazijns en het aanbieden van lichte producten is het mogelijk om vaak nog sneller bij de klant te zijn.

“Met Kuaishubao wilde ik een online buurtwinkel beginnen met de snelste bezorgservice van China”, vertelt ceo Zhiming Xu. Hij werd geïnspireerd door de snelheid waarmee McDonald's zijn klanten bedient en startte zijn eigen onderneming in 2010. Elk van zijn magazijns bedient een gebied van 25 vierkante kilometer. De koeriers rijden met een motor naar klanten, waardoor elk adres binnen twintig minuten te bereiken is.

Inmiddels telts Kuaishubao.com honderdduizend geregistreerde gebruikers. Naar verwachting zal de omzet dit jaar oplopen tot circa 1,8 miljoen euro. Veertig procent van de omzet komt uit de verkoop van boeken en tijdschriften. Twintig procent van de omzet wordt behaald uit de verkoop van maaltijden en drank. Gemiddeld wordt per bestelling ruim twaalf euro besteed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!