Omzet app-winkels negentien miljard

De totale internationale omzet van app-winkels komt dit jaar uit op ruim negentien miljard euro. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Gartner. De omzet kwam vorig jaar nog uit op 13,2 miljard euro.

Het aantal downloads van app-winkels is ook flink gestegen. De verwachting is dat dit jaar het aantal gedownloade apps uitkomt op 102 miljard, terwijl dit vorig jaar stokte bij 64 miljard. In 91 procent gaat het om gratis apps. Het onderzoeksbureau voorspelt dat de groei van het aantal dowloads ook in 2014 doorzet. “Daarna zal de groei afvlakken”, stelt een onderzoeker van het bureau. “De gemiddelde download per apparaat zou hoger moeten zijn in de beginjaren na aanschaf, omdat gebruikers apps willen ontdekken. Daarna houden ze vast aan hun favoriete apps.”

Gartner verwacht bovendien dat in-app-aankopen de komende jaren een steeds groter deel van de totale omzet uit apps voor hun rekening nemen. Vorig jaar was dat aandeel nog elf procent, maar in 2017 zal 48 procent van het geld dat binnenkomt afkomstig zijn uit aankopen binnen apps.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!