De HEMA slagroomtaart is genomineerd voor het Gouden Windei 2013. Volgens de retailer is de taart ‘ambachtelijk’ gemaakt met ‘de allerbeste ingrediënten', terwijl de taart in werkelijkheid vol zit met E-nummers. Met het uitreiken van de award voor de grootste misleider, hoopt voedselwaakhond Foodwatch de onjuiste claims op voedselverpakkingen tegen te gaan.
“Weten wat je eet is belangrijk om verantwoorde keuzes te maken, maar dit wordt ons bijna onmogelijk gemaakt. Fabrikanten doen enorm hun best om consumenten voor de gek te houden”, aldus Meike Rijksen van Foodwatch. De komende weken kunnen consumenten online hun stem uitbrengen op de verschillende genomineerden.
Naast HEMA wordt ook Albert Heijn in de schijnwerpers gezet. Van de puur&eerlijk zalm in bladerdeeg, die de supermarkt verkoopt, is slechts 21 procent duurzaam. De overige 79 procent is niet biologisch en vaak ook dieronvriendelijk geproduceerd.
Andere genomineerden zijn Natrena Stevia Kristalpoeder van Douwe Egberts, waarvan elke fles slechts drie procent stevia bevat; Red Bull Energy Shot, wat werkzame stoffen bevat, die mogelijk gezondheidsrisico’s opleveren; en Ola Festini Peer van Unilever, waarin slechts een vijftiende deel peer zit.
HEMA en AH genomineerd voor Gouden Windei
Gepubliceerd op 23 september 2013 om 00:00
Reacties 0