Delhaize kampt met corruptiezaak

De Belgische justitie vervolgt twaalf partijen na aanleiding van een omkoopzaak bij de Belgische supermarktketen Delhaize. Het is de eerste grote rechtszaak van corruptie binnen bedrijfsmuren, stelt de Belgische krant De Tijd. Omkoopschandalen worden doorgaans binnenskamers afgehandeld.

De hoofdverdachte was tot de affaire enige jaren geleden aan het licht kwam werkzaam als manager bij Delhaize. Hij was verantwoordelijk voor het sluiten van contracten met aannemers voor de bouw- en onderhoudswerken van de panden van de supermarktketen. Hij liet aannemers jarenlang extra betalen in de vorm van geldbedragen, reizen of voetbaltickets.

Offertes van aannemers werden met tienduizenden euro's verhoogd, zodat de aannemers het smeergeld konden doorrekenen aan Delhaize. Zodoende worden de zeven verdachten en vijf bedrijven ook vervolgd voor het oplichten van de supermarktketen.

Delhaize kwam zelf achter de fraude, toen een aannemer die werkzaamheden aan een Brusselse supermarkt wilde uitvoeren, kwam klagen over geknoei met prijskorting in zijn offerte. Het winkelbedrijf heeft inmiddels zijn organisatiestructuur aangepast.

Eerder: Corruptie kost Delhaize tonnen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!