Bagels & Beans wil buitenlandse expansie

Bagels & Beans zoekt franchisenemers om de formule internationaal te expanderen. "We krijgen veel verzoeken uit België, Duitsland, de Verenigde Staten en zelfs Japan", vertelt operations manager Hans Lalleman aan RetailNews. "We zoeken nu de juiste partner, want we gaan het niet zelf doen."

De keten beschikt inmiddels over 54 vestigingen, waarvan één (tijdelijk) eigen winkel. Daarnaast staat er een filiaal in het Duitse Aken. "Daar doen we sinds juli 2010 ervaring op met onze formule over de grens", zegt Lalleman. "De Duitse wetgeving kent bijvoorbeeld meer regels dan de Nederlandse". Een pilotwinkel wil hij het niet meer noemen. "Het is inmiddels een volwaardige vestiging van Bagels & Beans."

Lalleman verwacht dat de formule vanwege de mediterrane en tijdloze inrichting zal aanslaan in het buitenland. Een internationale expansie zal echter voorzichtig gebeuren, benadrukt hij. "Ketens die te snel te veel winkels openen in het buitenland zie je vervreemden van de thuismarkt." De formule spreekt daarom ook geen verwachting uit van het aantal winkels dat het in het buitenland wil openen. "Maar hoe groter we in Nederland worden, hoe sneller we de stap naar het buitenland kunnen maken", aldus de operations manager.

Bagels & Beans wil in ons land binnen vier jaar naar honderd vestigingen. "Dat gaan we gezien het huidige tempo makkelijk halen. Het winkelbestand groeit jaarlijks met meer dan tien procent", zegt Lalleman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!