‘Vloerenwinkels verkopen verdacht hout’

Nederlandse verkopers van vloeren hebben nog veel ‘verdacht hout’ in de schappen liggen. Het gaat hierbij om mogelijk illegaal gekapt hout. Dat blijkt uit een winkelinspectie van Greenpeace onder negentien winkels. De uitslag van het onderzoek presenteerde de actiegroep in het VARA-programma Vroege Vogels.

Naar aanleiding van deze bevindingen roept Greenpeace de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op om de vloerensector aan strenge controles te onderwerpen. Ook wil de actiegroep dat er sancties komen op de verkoop van illegaal hout.

Greenpeace laat weten dat grote ketens als Jongeneel en bouwmarkten als Bouwmaat en Gamma hun inkopen hebben veranderd en het illegale hout uit hun schappen hebben verwijderd. Het gaat echter vooral om de kleinere bedrijven. Deze waren óf niet in het bezit van documentatie over de herkomst van het hout, óf weigerden mee te werken aan het onderzoek.

Vanaf maart 2013 is de Europese houtverordening (EUTR) van kracht. Sindsdien is het in de EU verboden om illegaal gekapt hout en houtproducten te verkopen en zijn houtimporteerders verplicht om aan te tonen dat hun producten niet van illegaal gekapte bomen afkomstig is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!