Britse IKEA verkoopt zonnepanelen

IKEA gaat in zeventien vestigingen in Groot-Brittannië zonnepanelen verkopen. Dat heeft de meubelgigant besloten naar aanleiding van een succesvolle test in een winkel in Londen. Over tien maanden moeten de panelen in het assortiment zijn opgenomen.

De keten biedt een standaardpakket aan van achttien panelen voor 57 honderd pond (68 honderd euro). Die kosten zou een gemiddeld huishouden er in zeven jaar uit hebben. Onder andere door subsidie van de Britse overheid en door besparingen op de energierekening kan dit een huishouden jaarlijks 770 pond (negenhonderd euro) schelen.

IKEA staat bekend om zijn gebruik van groene energie. Zo bezitten de daken van de filialen en de fabrieken zelf ook zonnepanelen en telt IKEA verschillende windmolenparken. In 2015 moet minstens zeventig procent van het energieverbruik van IKEA afkomstig zijn van die groene energie. Dit moet resulteren tot een volledig verbruik van groene energie in 2020.

De zonnepanelen worden gemaakt door het Chinese Hanargy in Duitsland. Onduidelijk is nog of de zonnepanelen in de toekomst ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!