D-reizen neemt 81 Globe-reisbureaus over

D-reizen neemt 81 van de ruim 140 Globe-reiswinkels over van de vorige week failliet verklaarde Oad Groep. Dat heeft de reisbureauketen woensdag bekendgemaakt. De winkels gaan verder onder de naam D-reizen, waarmee het winkelbestand op 270 uitkomt.

De curatoren zijn nog met andere gegadigden in gesprek over de resterende vestigingen, laat hun woordvoerder weten aan RetailNews. "De partijen hebben belangstelling voor een of een paar Globe-kantoren. De curatoren zijn druk aan de slag om zoveel mogelijk winkels uit het faillissement te halen."

Met de overname van de 81 winkels krijgt D-reizen een landelijke dekking, stelt directeur Will van den Hoogen. D-reizen neemt ook de merknaam Globe over. Een doorstart voor de winkels die de zusterformule van onder meer Dirk van den Broek niet overneemt, wordt volgens hem daarom moeilijk.

Met de doorstart blijven 250 banen behouden en werken er straks 1100 mensen bij D-reizen. Eerder werden de busactiviteiten, SRC-Cultuurvakanties en Business Travel van Oad Groep al gered, waardoor ongeveer driehonderd van de 1750 banen veiliggesteld waren.

Eerder: Toch interesse in Globe-reisbureaus

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!