Estafette voert tweeprijzensysteem in

De biologische foodketen Estafette wil elke vestiging voorzien van een tweeprijzensysteem. Na een pilot in Breda beschikt inmiddels ook het filiaal in Amersfoort over twee schapprijzen per product. "Binnenkort wordt ook de vestiging in Zutphen omgebouwd", laat hoofd marketing Merle Koomans weten aan RetailNews.

De tweede, lagere prijs geldt voor leden van de winkelketen. Klanten kunnen vanaf honderd euro participeren in de coöperatie en vervolgens voor een vast bedrag per maand (vanaf achttien euro) bijdragen in de basiskosten van de winkel bij hen in de buurt. Op vertoon van de ledenpas wordt de ledenprijs aan de kassa berekend.

"Klanten dragen zo vooraf bij aan de kosten van de winkel. Daarmee staat de organisatie stabieler", aldus Koomans. De lagere prijs is opnieuw berekend vanaf de inkoopprijs en komt door de bijdrage vooraf volgens haar een stuk lager uit. "Klanten die voor ongeveer 25 euro per week bij ons boodschappen doen, hebben hun maandbijdrage terugverdiend."

Het lidmaatschap, waarvan er in Breda inmiddels ruim tweehonderd zijn verstrekt, moet er ook voor zorgen dat klanten voor alle dagelijkse boodschappen naar Estafette komen. "Je merkt dat mensen vanwege het voordeel ook gehakt bij ons kopen, en niet langer bij een supermarkt."

Estafette beschikt inmiddels over achttien vestigingen, verspreid door heel Nederland. De biologische eetwinkel probeert zich met de service en sfeer van een speciaalzaak te onderscheiden van 'de gewone supermarkt'. Tevens wil de keten graag groeien, laat Koomans weten. "We proberen het winkelbestand ieder jaar met een of twee vestigingen te vergroten en bestaande winkels uit te breiden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!