Bakker Bart-franchisers naar de rechter

Het geschil tussen de franchisers van Bakker Bart en moederconcern Bart's Retail wordt aan de rechter voorgelegd. Een gesprek tussen de twee partijen, waarbij ook directeur Bert Bargboer aanwezig was, heeft hen verder uit elkaar gedreven. Dat meldt De Financiële Telegraaf maandag.

De franchisevereniging denkt dat de huursom die bakkers aan het moederbedrijf moeten afdragen, hun doodsteek kan worden. De hoogte van die vergoeding is in het topjaar 2008 voor een periode van tien jaar vastgesteld. De ondernemers kampen echter met steeds verder teruglopende omzetten. Daarnaast merken zij onder meer dat de eigen deegfabriek voor zijn producten meer in rekening brengt bij de Bakker Bart-ondernemers dan aan derden.

"Aan de ene kant wordt de schijn opgehouden dat middels constructief overleg naar oplossingen wordt gezocht, terwijl men feitelijk glashard blijft vasthouden aan de eigen koers", verklaart voorzitter John Gerressen de gang naar de rechter. Daarbij zijn de belangen van de franchisenemers volgens hem telkens ondergeschikt.

Sommige zaken liggen volgens Bargboer 'wat genuanceerder'. De directie heeft met de franchisers een plan van aanpak gemaakt om de keten er weer bovenop te krijgen. "Wij als directie kunnen ons vinden in de grootste delen van het plan", stelt hij. Hij zegt daarbij te moeten kijken naar de gevolgen voor alle ondernemers. "Als het water tot aan de lippen stijgt, schakelen we snel, maar sommige dingen moeten wel gewoon kunnen."

Eerder: Radiostilte Bakker Bart-conflict

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!