‘Ahold Europe beste werkgever'

Ahold Europe beschikt over de meest tevreden werknemers binnen de Nederlandse retailbranche. Op algemene medewerkertevredenheid scoorde het concern een 8,2. Dat blijkt uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. Ook IKEA Nederland en vanHaren Schoenen scoren hoog met een 8,1. Het onderzoek werd gedaan onder 316 organisaties.

De gemiddelde algemene tevredenheid van medewerkers ligt op een 7,5. In het onderzoek komen verschillende kenmerken van goed werkgeverschap naar voren. “In de eerste plaats een zeer inspirerende directie, duidelijk zichtbaar in alle lagen van de organisatie. Verder weet iedereen precies wat het doel van de organisatie is en waarom het werk elke dag verzet wordt”, aldus Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher.

Daarnaast wordt er veel informatie gedeeld bij de topwerkgevers. Hierdoor kunnen medewerkers zelf beslissingen nemen en is er minder aansturing nodig. Ook hebben medewerkers veel vrijheid. “Specialisten en vakmensen krijgen volop de ruimte om hun ‘ambacht’ naar eigen inzicht uit te oefenen en worden telkens uitgedaagd om hun specialisme te verbeteren”, zegt Heezen. Ook benoemt hij de sociale innovatie, waarbij ideeën van medewerkers serieus genomen worden en meewegen bij de verbetering van een organisatie.

De winnaars van de Beste Werkgevers Award 2013 zijn KLM Royal Dutch Airlines in de categorie meer dan duizend werknemers en Urenco Nederland in de categorie minder dan duizend werknemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!