Opnieuw brand in Bengaalse textielfabriek

Een brand in een Bengaalse textielfabriek afgelopen dinsdag heeft zeker negen mensen het leven gekost. Nog eens vijftig mensen raakten volgens lokale media gewond. De brand brak uit in de Aswad Composite Mills, eigendom van Palmal Group, vlakbij hoofdstad Dhaka.

Werknemers geven bij belangenvereniging Workers Rights Consortium aan dat zij vooral produceerden voor fashionlabel George, waarvan Walmart eigenaar is. Ook Primark en H&M zouden kleding afnemen van de fabriek, meldt The Daily Mail.

Primark zegt in een reactie aan de krant dat hun laatste bestelling bij de fabriek in maart dit jaar was. De keten vreesde dat het fabrieksmanagement Primarks gedragscode schond en wilde geen bestellingen plaatsen tot dit opgelost was. Hennes&Mauritz erkent dat er een zakenrelatie is met Palmal Group, maar zegt te werken met een zustervestiging van de getroffen fabriek. “Die voldoet aan de productie-eisen van H&M.”

De organisatie Clean Clothes Campaign, die zich inzet om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren, hoopt dat de betrokken retailers de overlevenden en nabestaanden compenseren.

In april dit jaar kwamen meer dan duizend mensen in Bangladesh om het leven toen de fabriek Rana Plaza instortte. Naar aanleiding daarvan tekenden negentig kledingmerken het Bangladesh Safety Accord, dat moet bijdragen aan veiliger arbeidsomstandigheden. In november 2012 vond al een ramp plaats in een fabriek in Tazreen, waarbij ruim honderd mensen omkwamen.

Eerder:
Acht winkelketens tekenen akkoord Bangladesh

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!