Aantal Marktplaats-advertenties neemt vlucht

Het aantal advertenties op Marktplaats.nl is het afgelopen jaar mede dankzij de crisis enorm gegroeid. De groei in vraag en aanbod ging nagenoeg gelijk op. De categorie ‘huis en Inrichting’ steeg het hardst.

Klanten plaatsen in september ruim 1,3 miljoen nieuwe advertenties in die categorie. Dit is een stijging van 47 procent ten opzichte van diezelfde maand in 2012. Bankstellen worden het vaakst geplaatst op Marktplaats, gevolgd door stoelen en eettafels.

Het taboe rondom tweedehands producten volledig is verdwenen, meent een Marktplaats-woordvoerder. “Waar het van oudsher normaal is om bijvoorbeeld een gebruikte auto te kopen, is het tegenwoordig ook volledig geaccepteerd om een enorme variëteit aan spullen tweedehands aan te schaffen en te verkopen."

Ook de categorie ‘kleding’, ‘tuin en terras’ en ‘kinderen en baby’s’ is het afgelopen jaar populairder geworden. Zo steeg het aantal advertenties voor heren- en dameskleding respectievelijk met 34 en 23 procent. ‘Tuin en terras’ steeg met 25 procent en ‘kinderen en baby’s nam toe met twintig procent. ‘Spelcomputers en games’ groeide ook. Dit komt volgens Marktplaats voornamelijk met GTA 5 dat afgelopen maand gelanceerd werd.

Ook de intensiteit en frequentie van het gebruik van Marktplaats is de laatste jaren toegenomen. Volgens de handelssite komt dit voornamelijk door de toename van mobiel gebruik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!