Arbeidsinspectie pakt Aldi aan

Aldi-personeel heeft te maken met intimidatie, te zware en langdurige fysieke belasting en te hoge werkdruk. Dat concludeert de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), voorheen de Arbeidsinspectie. De inspectiedienst rondde deze week een onderzoek af naar het arbobeleid van de supermarktketen.  
 
Daarnaast zijn meer zaken niet in de haak. Het risico-, inventarisatie en –evaluatiesysteem (RI&E) is bijvoorbeeld niet op orde, vindt de SZW. In totaal gaat het om negen tekortkomingen, waaraan negen verbeteringseisen zijn gekoppeld. Aldi heeft twee weken de tijd om daarop te reageren.

De inspectiedienst stelde de supermarktketen vorige week al op de hoogte van haar bevindingen. Het concern laat de Telegraaf weten de geconstateerde overtredingen serieus te nemen en te streven naar structurele oplossingen. Daarnaast voert de discounter aanvullende onderzoeken uit. “Ook moeten er regelmatiger voorlichting en instructies gegeven worden”, aldus een Aldi-woordvoerster.

CNV Dienstenbond verzamelde eind 2012 bijna vijfhonderd klachten van Aldi-medewerkers. Naar aanleiding daarvan stapte de vakbond namens hen naar de Inspectie SZW. Aldi moet binnen drie maanden een plan van aanpak hebben, dat de situatie structureel verbetert. “Daarin moet ook veel aandacht zijn voor de bedrijfscultuur binnen Aldi”, laat Ben Hoogendam, bestuurder van CNV Dienstenbond, weten. “Daarvoor zal de Aldi-top moeten erkennen dat zij zelf een cruciale rol vervult bij het ontstaan en in stand houden van de problemen.”

Eerder: ‘Korte metten met misstanden Aldi’ & CNV: 450 klachten Aldi-personeel

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!