VEB eist opheldering UPS

UPS-directeur Benelux Henk Kameraat moet zijn onjuiste berichtgeving over een contract met Albert Heijn toelichten. Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Volgens de belangenvereniging hebben zijn uitspraken in Het Financieele Dagblad voor veel onrust en schade heeft gezorgd bij PostNL-beleggers.

In het betreffende krantenartikel werd gesteld dat UPS een contract zou hebben gesloten met Albert Heijn en dat er in de winkels afhaalpunten geplaatst zouden worden voor (online) bestellingen. Albert Heijn ontkende deze uitspraken, waarna UPS verklaarde dat er sprake zou zijn van een misverstand. “Er zat echter veel licht tussen de uitspraken in het geautoriseerde interview en de latere verklaring van UPS”, aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter.

De VEB wil nu weten of het hele artikel door UPS is geautoriseerd of dat dat geldt voor slechts bepaalde delen daarvan. Ook wil de organisatie weten waarom er, indien er sprake is van een ‘misverstand’, niet voor gekozen is al voor de opening van de beurs afstand te nemen van de inhoud van het FD-artikel. “Zittende aandeelhouders van PostNL hebben schade geleden, omdat de marktkapitalisatie van PostNL met ruim 61 miljoen euro afnam. De koers is na de correctie niet hersteld, omdat de ongerustheid kennelijk niet uit de markt is verdwenen”, aldus de VEB.

Eerder: AH opent geen afhaalpunten van UPS

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!