A.S. Watson overweegt beursgang

Hutchison Whampoa overweegt aandelen van zijn retailtak A.S. Watson Group te verkopen. Een beursgang zou het moederconcern van onder meer Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister 9,2 miljard euro opleveren. Daarmee zou het de grootste beursgang in drie jaar tijd zijn, meldt Bloomberg.

A.S. Watson beschikt wereldwijd over meer dan 11.000 winkels in 33 landen. Hutchison Whampoa laat zelf weten 'alle opties te onderzoeken, waaronder een beursgang dat ons in staat stelt de controle te behouden'.

Met de eventuele beursgang treedt A.S. Watson in ons land in de voetsporen van onder meer Ahold, Beter Bed, Macintosh en Sligro. Het grote voordeel van het verkopen van aandelen is dat 'het toegang geeft tot de kapitaalmarkt', zegt SNS Securities-analist Edwin de Jong. "Het is de manier om te cashen", zegt hij.

Dat slechts weinig retailers beursgenoteerd zijn, heeft volgens hem twee oorzaken. "Allereerst sta je als bedrijf in de spotlights, doordat er veel meer transparantie verwacht wordt." Daarnaast houdt ook de regelgeving die bij een beursgang komt kijken veel retailers tegen, stelt De Jong.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!