Flying Tiger naar Amsterdam en Rotterdam

De Deense winkelformule Flying Tiger opent in november winkels in Amsterdam en Rotterdam. Dat laat financieel manager Richard van Beek weten aan RetailNews.

Flying Tiger opende vijf jaar geleden zijn eerste filiaal in Arnhem. De winkels in Amsterdam en Rotterdam brengen het totaal in november op tien. De winkels worden allemaal in eigen beheer geëxploiteerd, geeft Van Beek aan. Het totaal aantal winkels in Nederland hangt af van de beschikbaarheid van de juiste A1- of A2-locaties, stelt hij. "Panden moeten onder meer over voldoende winkelmeters en een ruim magazijn beschikken."

Consumenten kunnen bij de winkelketen terecht voor onder meer huishoudelijke producten en cadeauartikelen voor een lage prijs, stuk voor stuk afgerond op hele euro's. "In Denemarken noemen ze het een designstore", aldus Van Beek. "De kracht van de winkel is een combinatie van de uitstraling, muziek, prijs en het eigen design." Hij noemt HEMA een branchegenoot, terwijl hij daarnaast lokaal vergelijkbare initiatieven ziet opkomen.

Flying Tiger verkoopt zijn producten niet online. Net als in het thuisland beschikt de winkelketen ook in Nederland niet over een eigen webshop. Er zijn ook geen plannen voor een multichannelstrategie, stelt Van Beek. "Klanten moeten de winkel kunnen ervaren."

Tiger beschikt wereldwijd over ruim 250 winkels in negentien landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!