Fred Gehring weg als ceo Tommy Hilfiger

Fred Gehring legt zijn taken als ceo van kledingmerk Tommy Hilfiger en investeerder Philips – Van Heusden (PVH) International neer. De Nederlander blijft wel nauw betrokken bij beide organisaties. Zo gaat Gehring bij de Tommy Hilfiger Group in een deeltijdfunctie als executive chairman verder en zal hij bij PVH Corporation de functie van vice chairman gaan vervullen.

"Ik heb de kans gehad om alles te doen wat ik wilde bij dit bedrijf, maar er zijn andere belangrijke dingen in het leven", vertelt Fred Gehring. Onlangs inde Gehring nog tien miljoen dollar (7,3 miljoen euro) na de verkoop van een deel van zijn aandelen, die hij kreeg toen het Amerikaanse PVH in 2010 Tommy Hilfiger kocht van investeerder Apax Partners. Sinds mei 2011 verkocht de topman voor ongeveer 115 miljoen dollar aan PHV-aandelen.

Daniel Grieder, die al van 1997 tot en met 2006 bij Tommy Hilfiger werkte, zal Gehring opvolgen als algemeen directeur. Sinds februari dit jaar is Grieder ceo van PVH Europe. Deze rol zal hij blijven bekleden naast zijn nieuwe functie. Peter Schlagboehmer wordt de nieuwe brand manager van Tommy Hilfiger Europe en zal rapporteren aan Grieder.

Eerder: Topmannen Tommy Hilfiger cashen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!