Autoverkopen groeien met 37 procent

De autobranche heeft zijn verkopen in oktober met 37,4 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De dealers leverden in totaal 36.784 nieuwe personenauto’s af, zo blijkt uit cijfers van brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG.

Hoewel dit de eerste keer dit jaar is dat de autoverkopen boven het niveau van vorig jaar uitstijgen, heeft de opleving weinig te maken met een stijging van het consumentenvertrouwen. De opleving lijkt voort te komen uit de aanscherping van fiscale regelingen voor zuinige auto’s met ingang van volgend jaar. Veel zakelijke rijders willen op de valreep gebruikmaken van de huidige, gunstigere regelingen.

Daarbij was oktober 2012 een zeer slechte maand voor autoverkopen en was er toen sprake van een daling met veertig procent ten opzichte van oktober 2011. Tot nu toe zijn er in 2013 338 duizend nieuwe auto’s geregistreerd, wat ruim een kwart minder is dan de eerste tien maanden van 2012. Naar verwachting zullen de autoverkopen in 2014 weer aantrekken tot 400 duizend stuks.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!