'Prijzenoorlog funest voor duurzaamheid'

Programma’s die de voedselketen moeten verduurzamen worden de nek omgedraaid door de heersende prijsdruk. Dat stelt voedselexpert Marcel Schuttelaar tegenover Trouw.

Volgend jaar zullen boeren, fabrikanten, supermarkten en maatschappelijke organisaties met elkaar een nationaal voedselakkoord afsluiten. Schuttelaar vindt dat dit akkoord moet leiden tot een duurzaam geteeld, gezond productaanbod in 2020.

"De prijsdruk is moordend. Alles draait weer om de laagste prijs”, aldus Schuttelaar, die al dertig jaar werkzaam is als adviseur in de voedselketen. Volgens hem moet wat we eten meer in overeenstemming worden gebracht met wat het natuurlijk milieu aankan. “Wat je nog steeds ziet, is een afname van de groenteconsumptie en een blijvend hoge inname van te vet en te zout eten. Als je die trend kunt omdraaien, verlaag je de milieudruk van de productie.”

Volgens Schuttelaar zijn er veel nieuwe initiatieven binnen de voedingssector, maar gaat de verandering te traag. “Groenten moeten de basis vormen van elke warme maaltijd. Vlees moet garnering zijn, een smaakmaker. Bij trendsetters is dat al het geval.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!