Zalando publiceert API

Zalando komt binnenkort met zijn API. Externe ontwikkelaars krijgen hiermee toegang tot een catalogus met 150 duizend items en de bijbehorende productkenmerken, die zij vervolgens in een eigen site of app kunnen verwerken. Tijdens een Techcrunch Disrupt-bijeenkomst in Berlijn, waar de API voor het eerst beschikbaar was, werd duidelijk welke mogelijkheden er zijn.

Zo heeft een team van programmeurs de API tijdens die bijeenkomst ingezet bij het ontwerpen van de app Glovr, die ‘voelt’ hoe groot iemands hand is en op basis van die informatie beschikbare handschoenen weergeeft in de webwinkel van Zalando. Het modebedrijf geeft met deze stap een deel van zijn doorontwikkeling van zijn diensten uit handen: de brondata kunnen in allerlei nieuwe vormen of omgevingen worden ingezet.

Wanneer de API exact wordt gepubliceerd en in welke landen dat zal zijn is nog niet bekend. In Nederland is bol.com een van de weinige webwinkels die een publieke API beschikbaar heeft. De internationaal meest gebruikte API is die van Google Maps.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!