NS introduceert Plug & Play-concept

NS Stations heeft de eerste zes winkelunits volgens het Plug & Play-concept casco opgeleverd op station Den Haag Centraal. De units zijn voorzien van een standaardniveau van technische voorzieningen, zoals energie en elektra, koeling, ventilatie en riolering.

Met Plug & Play is de basis op orde en een winkelaanpassing veel goedkoper en sneller, stelt Jaap Reijnders, directeur vastgoed & ontwikkeling NS stations. “Daarnaast is een groot voordeel van een snelle winkelaanpassing dat we sneller op de wensen van de reizigers kunnen inspelen met nieuwe winkelconcepten”, zegt Reijnders. Bovendien is het beheer gemakkelijker van de winkelunits die met Plug & Play zijn uitgerust. Installaties zijn namelijk op afstand te beheren en uit te lezen.

De inbouw van de winkelformules gaat nu van start. AH to Go, foodconcept Julia’s en Burger King zijn de eerste gebruikers van het concept. Medio december openen zij hun deuren. “Met de invulling van de andere drie winkelunits zijn we op dit moment nog bezig”, laat een woordvoerster weten aan RetailNews.

Den Haag Centraal is het eerste station in Nederland waar Plug & Play wordt toegepast. In totaal komen er 26 winkelunits die in drie fasen worden opgeleverd. De bouw van de winkels is onderdeel van de totale verbouwing van het station, die naar verwachting eind 2014 afgerond is. NS wil het Plug & Play-concept verder uitrollen op de twintig grootste stations van ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!