Imaginarium opent eerste shop-in-shop

Speelgoedconcept Imaginarium opent deze maand haar eerste shop-in-shop in V&D Amstelveen. De shop-in-shop komt op de vierde etage van het warenhuis. De ruimte is 75 vierkante meter groot en biedt meer dan 350 speelgoedartikelen. In de shop-in-shop komen verder verlichte presentatietafels en de kenmerkende grote entree voor volwassen en een kleine voor kinderen.

Imaginarium kiest voor shop-in-shops in V&D omdat het warenhuis ‘een mooie inhaalslag’ maakt, zegt master-franchisenemer Cazijn Langeler tegen RetailNews. “Onze voorkeur ging sowieso uit naar een warenhuis, want daar komen veel mensen. En V&D heeft de weg omhoog weer gevonden, met een verrassend assortiment. Een partij als bijvoorbeeld de Bijenkorf staat bij veel mensen bekend als high end en dat willen we niet zijn.” Als de shop-in-shop in V&D Amstelveen succesvol blijkt, liggen er meer in het verschiet. “V&D heeft genoeg keuze qua locaties.”

De speelgoedketen heeft al een eigen winkel in Amstelveen, maar een shop-in-shop in dezelfde stad heeft toegevoegde waarde, stelt Langeler . “Die combinatie maakt het juist aantrekkelijk voor ons”, vindt hij. “Het personeel in de shop-in-shop wordt aangestuurd door de store manager uit de stand alone-winkel. Daardoor kunnen we onze klanten voldoende service bieden. Bovendien heeft deze V&D-vestiging het complete assortiment voor kinderen op een afdeling.”

De winkelformule liet RetailNews eerder weten het aantal winkels te gaan verdubbelen. Naast vestigingen in Amsterdam en Amstelveen kwamen er vorige maand winkels in Arnhem en Haarlem bij. Sinds september beschikt het van oorsprong Spaanse Imaginarium ook over een webshop.

Eerder: Imaginarium opent webwinkel & ‘Imaginarium vult gat Nederlandse speelgoedmarkt’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!