Korting sparen via openbaar vervoer

Meer dan twintig Rotterdamse bedrijven en winkels gaan hun klanten kortingen en extra’s geven op basis van gespaarde punten met hun OV-chipkaart. Met de OVMiles, zoals het systeem gaat heten, krijgen reizigers elke gereisde kilometer een mile. Deze zijn vervolgens in te ruilen voor allerlei voordelen, zoals een gratis kroket bij een zak friet van Bram Ladage of een driegangendiner bij de Euromast.

Dat maakte het lokale vervoersbedrijf RET deze week bekend. Volgens directeur Pedro Peters hoopt RET, in samenwerking met het stadsbestuur, op deze manier meer reizigers aan te trekken. OVMiles zal tot en met december worden getest door duizend reizigers. Vanaf januari 2014 is het systeem voor iedereen beschikbaar.

NS geeft aan interesse te hebben in het systeem. "Wij willen zo snel mogelijk volledig over gaan van papier naar chip, zodat vanaf 2014 ook de toegangspoortjes op stations geactiveerd kunnen worden. Vanaf dat moment kunnen andere mogelijkheden met de OV-chipkaart, zoals OVMiles serieuzer worden bekeken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!