Human Capital Management; voorbeelden uit de praktijk in de handel

Kenniscentrum Handel (KCH) organiseert op 18 november de bijeenkomst ‘Human Capital Management; voorbeelden uit de praktijk in de handel’. Onderzoeker Henk Gianotten en Peter Cras, algemeen directeur KCH, gaan in op het human capital management van bedrijven in de handel.

Gianotten gaat aan de hand van enkele voorbeelden uit de praktijk in op de manier waarop bedrijven in de handel human capital management vormgeven. Zo kijkt hij naar de vertaling van bedrijfsdoelstellingen naar de sturing, begeleiding en ontwikkeling van medewerkers. Hij maakt inzichtelijk hoe medewerkers worden gestuurd en welk resultaat dat heeft.

Visie op de business waarin men opereert en een duidelijke positiebepaling zijn van wezenlijk belang voor human capital management, stelt Cras. Daarnaast vertelt hij op de bijeenkomst dat een gedeelde opvatting van management en medewerkers over de koers van de organisatie en de bijbehorende spelregels noodzakelijk zijn bij de uitvoering van human capital management.

Het doel van de bijeenkomst is om meer inzicht te geven in het belang van en de wijze waarop systematisch werk kan worden gemaakt van HCM in deze tijd van drastische veranderingen. De bijeenkomst in november 2013 en het onderzoek zijn een verdieping van de conclusies en aanbevelingen uit ‘Human Capital in de handel; Op weg naar 2020’ dat in juni 2012 werd gepresenteerd. Er is ruim tijd voor vragen en discussie.

HRM-managers van bedrijven of ondernemers in de handel zijn van harte welkom op maandag 18 november in het eigen bedrijf van KCH in Ede van 13.30-15.30 uur met een drankje na. Geïnteresseerden kunnen zich tot aanstaande donderdag aanmelden voor de bijeenkomst door een mailtje te sturen aan p.kool@kch.nl waarin u uw bedrijf, voor- en achternaam en functie opneemt (ovv 18 november). Voor meer informatie zie www.kch.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!