Rabobank: In 2014 betalen met NFC

Rabobank werkt samen met het Duitse Giesecke & Devrient (G&D) aan een platform voor een mobiele betaaloplossing. Dit platform gaat gebruik maken van Near Field Communication (NFC) om de betalingen te verwerken en moet in 2014 inzetbaar zijn.

Rabobank constateerde onlangs dat het aantal dagelijkse gebruikers van zijn mobiele apps hoger ligt dan het aantal bezoekers van de online omgeving. Hierdoor wil de bank het mobiele betaalplatform zo snel mogelijk in de lucht hebben. “Wij willen de klant volgen in hun gebruik van smartphones”, aldus Jeroen Verrijdt, directeur payments and savings bij Rabobank. Rekeninghouders die een mobiele betaalkaart aanvragen, krijgen deze direct op hun smartphone geïnstalleerd.

Momenteel werkt de bank in Leiden samen met ING en ABN Amro aan een kleinschalige introductie van NFC-betalingen. Hierbij geven ook de twee andere banken contactloze passen uit. Deze proef loopt tot na de feestdagen.

Kijk op www.retailtech.nl voor het laatste nieuws omtrent technologie in de retail. Om in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief van RetailTech, klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!