'Aanbiedingsprijzen speelgoed misleidend'

De aanbiedingsprijs van speelgoed bij onder meer Intertoys, bol.com en ToysXL klopt bijna nooit. Ook aanbiedingen van Bart Smit, Blokker en Wehkamp zouden vals zijn. Dat stelt Sandra de Jong van de Consumentenbond in het Algemeen Dagblad. De bond deed onderzoek naar 75 prijzen van populair speelgoed.

Bij Intertoys zijn zeventien van de twintig artikelen in de aanbieding niet goedkoper. De Jong noemt een speelgoedtrein die de keten van 124,99 euro voor 114,99 euro aanbiedt als voorbeeld. “In juli was die trein nog 99,99 euro. Hij is dus vijftien euro duurder in plaats van tien euro goedkoper.”

Consumenten worden met deze aanbiedingen in de maling genomen, vindt De Jong. “Wehkamp biedt een Lego-helikopter aan van 29,99 euro voor 22,99 euro, maar die was in juli nog 17,99 euro. Ook daar is het artikel vijf euro duurder in plaats van zeven euro goedkoper.”

De Consumentenbond bekeek ook de aanbiedingen van Bart Smit en Blokker. Bij Bart Smit klopten zeven van de tien aanbiedingen niet. Bij Blokker was dit het geval bij acht van de tien.

Managing director Daniel Ropers van bol.com herkent de conclusies van de Consumentenbond niet . “Wij zullen direct actie ondernemen om de van/voor prijzen aan te passen als blijkt dat dat onze klanten een beter beeld geeft van de feiten.“ Blokker kon afgelopen weekend niet reageren op de bevindingen van de bond.

De Consumentenbond stelde eerder al dat aanbiedingen als de van/voor stuntprijzen bij elektronicaretailers vaak niet kloppen. Bij 97 procent van dit soort aanbiedingen zou de van-prijs niet van te voren berekend zijn berekend, zoals wettelijk verplicht is.

Eerder: ‘Aanbiedingsprijzen vaak verzonnen’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!