‘Bitcoin is een blijvertje’

De virtuele valuta Bitcoin is ‘een legitiem financieel betaalmiddel’. Dat verklaarden het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC bij een hoorzitting over de cryptomunt. Volgens beide partijen zal het online betaalmiddel niet snel verdwijnen en heeft het dezelfde voordelen en risico’s als andere online betaalsystemen.

“Deze hoorzitting betekent dat Bitcoin eindelijk erkenning krijgt”, aldus onderzoeker Jerry Brito van George Mason University. Hoewel die erkenning er eerder nog niet was, accepteerden al steeds meer retailers de virtuele munt. Zo vertienvoudigde het aantal klanten van de betalingsdienst Bitpay het afgelopen jaar en gebruiken nu ruim tienduizend retailers over de hele wereld de dienst voor betaling met Bitcoins.

Vooral onder webwinkels die consumentenelektronica verkopen is het betaalmiddel populair. Sinds begin deze maand accepteert in Nederland ook Thuisbezorgd.nl de virtuele munteenheid.

De Amerikaanse centrale bank maakt bekend niet van plan te zijn om Bitcoin te reguleren en schrijft in een brief dat zij niet automatisch geautoriseerd zijn voor toezicht en regulering bij dit soort innovatie. Ook wekt de eigenschap dat het mogelijk is om volledig anoniem financiële transacties uit te voeren argwaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!