'Fysieke winkel onmisbaar voor jongeren'

Jongeren vinden de fysieke winkel 'zeer belangrijk' in het online winkelproces. Een ruime meerderheid (86 procent) van de consumenten van zestien tot 24 jaar wil producten kunnen zien en voelen. Dat concludeert vastgoedadviseur CBRE na onderzoek onder tienduizend consumenten uit tien Europese landen. "De fysieke winkel complementeert de online winkel en dient daarbij als showroom”, stelt Krijn Taconis, executive director bij CBRE.

Deze groep is goed op de hoogte van de laatste technologie. Zij maken gebruik van social media en blogs om producten te beoordelen en prijzen te vergelijken. “De beslissing om een product te kopen wordt echter pas in de winkel gemaakt”, aldus Taconis.

Om het contrast tussen de online en fysieke winkelomgeving te verkleinen is het volgens Taconis belangrijk om op de winkelvloer te investeren in digitale technologie. “De aanwezigheid van bijvoorbeeld tablets en een videowall draagt bij aan de totale beleving die de consument wil ervaren tijdens een dagje winkelen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!