Walmart zamelt voedsel in voor personeel

Een Walmart-vestiging in de Amerikaanse staat Ohio vraagt personeel voedsel te doneren zodat alle collega's Thanksgiving kunnen vieren. De grootste retailer ter wereld ligt al jaren onder druk omdat het zijn werknemers weinig betaalt, schrijft Knack.be.

Een foto van plastic bakken met daarop het bericht 'Doneer alstublieft voedsel zodat medewerkers in nood van een Thanksgiving-diner kunnen genieten' wordt verspreid door OUR Walmart. Deze groep zet zich al langer in tegen werkomstandigheden bij de winkelketen en wordt daarbij gesteund door vakbonden.

Walmart noemt de actie van de supermarkt in Ohio positief. Het voedsel is volgens een woordvoerder bestemd voor uitzonderlijke situaties, zoals een echtgenoot van een medewerker die werkloos wordt. Hij weet niet of er soortgelijke acties in andere vestigingen gaande zijn, maar sluit dat ook niet uit.

Afgelopen zomer kwam McDonald's in opspraak, omdat het budgettips voor stakend personeel introduceerde. Daarin liet de fastfoodketen zien hoe zij rond kunnen komen met een minimaal loon. Daarbij ging McDonald's er onder meer vanuit dat zijn werknemers er nog een baan naast hadden.

Eerder: McDonald’s komt met budgettips voor stakers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!