Chinese webwinkelmarkt meeste groeipotentie

China biedt wereldwijd de beste groeikansen op het gebied van e-commerce. Het land staat bovenaan in de A.T. Kearney Global Retail E-Commerce Index, een top dertig van landen met de grootste online potentie. Nederland staat op de negentiende plek.

China heeft wereldwijd de meeste inwoners (1,36 miljard), de meeste internetgebruikers (517 miljoen) en de meeste online shoppers (220 miljoen). Steeds meer Chinezen winkelen online vanwege de lagere prijzen, het gemak en het brede assortiment. Meer dan de helft (54 procent) van hen deed in 2012 meer dan twintig online aankopen. Een jaar eerder was dat nog 41 procent, constateert A.T. Kearney.

De Chinese e-commercemarkt groeit de komende vijf jaar van 64 miljard dollar naar 271 miljard dollar, voorziet A.T. Kearney. Dat heeft te maken met de verbeteringen in infrastructuur, stijging van het welvaartsniveau en de koopbereidheid van consumenten. Bovendien krijgen steeds meer consumenten toegang tot het wereldwijde web omdat internet vaker in het Chinese binnenland wordt aangesloten.

Ook social media heeft een groot effect op e-commerce, stellen de onderzoekers. Markten die in ontwikkeling zijn, zoals China, vragen consumenten om een productbeoordeling na aankoop. In ruil daarvoor krijgen de klanten online coupons of spaarpunten.

Voor het samenstellen van de ranglijst onderzoekt consultingbureau A.T. Kearney de e-commercemarkt van 186 landen. De G8-landen (Japan, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Canada, Rusland en Italië) hebben allemaal een plaats binnen de top vijftien. De onderzoeksresultaten zijn hier te vinden.

The Global Retail E-Commerce Index 2013: 

1 China
2 Japan
3 Verenigde Staten
4 Groot-Brittannië
5 Zuid-Korea
6 Duitsland
7 Frankrijk
8 Brazilië
9 Australië
10 Canada
11 Singapore
12 Argentinië
13 Rusland
14 Hong Kong
15 Italië
16 Zweden
17 Slowakije
18 Nieuw-Zeeland
19 Nederland
20 Chili
21 Finland
22 Turkije
23 Venezuela
24 België
25 Verenigde Arabische Emiraten
26 Noorwegen
27 Ierland
28 Denemarken
29 Zwitserland
30 Maleisië

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!