Walmart verdedigt voedselinzamelactie

Walmart verdedigt de actie waarbij voedsel ingezameld wordt 'zodat al zijn personeel Thanksgiving kan vieren'. In een filiaal in het Amerikaanse Ohio staan plastic bakken met daarop het bericht ‘Doneer alstublieft voedsel zodat medewerkers in nood van een Thanksgiving-diner kunnen genieten’.

De bakken staan voor de vierde keer in het filiaal, zegt een woordvoerder van de supermarktketen. Zij noemt het een lokaal initiatief van medewerkers om hun collega’s in financiële moeilijkheden te steunen. “Het is een daad van vriendelijkheid.” Volgens haar zijn er vaker activiteiten om medewerkers met financiële zorgen te ondersteunen, zoals verlotingen. Personeel kan ook een beroep doen op het Walmartfonds Associates in Critical Need.

De supermarktketen moet zijn personeel echter een veertigurige werkweek en een leefbaar loon geven, stelt werknemersbelangengroep OUR Walmart. “Dan hoeven de werknemers zich niet bezorgd te zijn of ze zich Thanksgiving kunnen veroorloven.” De organisatie zet zich in tegen werkomstandigheden bij de winkelketen en wordt daarbij gesteund door vakbonden.

Eerder: Walmart zamelt voedsel in voor personeel

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!