Paul Nijhof stapt over naar Otto Group

Voormalig Wehkamp-ceo Paul Nijhof gaat vanaf 1 januari leiding geven aan de e-commerce-activiteiten van 3SI. Het bedrijf is onderdeel van de Duitse thuiswinkelorganisatie Otto Group en actief in tien Europese landen.

De aanstelling van Nijhof valt samen met de inlijving van de online activiteiten van 3SI door Otto Group. Daarbij gaat het om dertien retailformules, die in 2012 een omzet boekten van 1,7 miljard euro.

Bij Wehkamp leidde Nijhof de transformatie van het voormalige postorderbedrijf tot een online warenhuis. Dezelfde taak staat hem te wachten bij de winkelformules van 3SI. “Het zijn allemaal mooie merken met een lange historie”, zegt hij in Het Financieele Dagblad. “Voor een deel gaan we die revitaliseren. En we gaan de transitie naar internet en e-commerce verder gestalte geven.”

Van een belangentegenstelling of concurrentiebeding met Wehkamp is volgens Nijhof geen sprake. “Dit speelt niet. 3SI is helemaal niet actief in Nederland.”

Wehkamp-moeder RFS Holding stond tot maart 2012 in de etalage maar werd eruit gehaald toen er geen geschikte koper kwam. De voormalig ceo heeft nog altijd een minderheidsbelang in RFS Holding. De overstap naar Otto is volgens de topman geen voorbode van een toekomstige transactie tussen beide concerns. Nijhof: “De link met een verkoop van Wehkamp is absoluut niet gelegd met deze benoeming.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!