Grote retailers tekenen Bangladesh Safety Accord

Grote Amerikaanse en Europese retailers hebben een akkoord getekend dat moet bijdragen aan veiligere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in Bangladesh. Het Bangladesh Safety Accord is een reactie op de ramp in een fabrieksgebouw in hoofdstad Dhaka, afgelopen april, waarbij meer dan duizend mensen om het leven kwamen.

Onder meer Walmart en H&M, de Internationale Arbeidsorganisatie ILO en een Bengaalse technische universiteit ondertekenden het akkoord. Samen hebben ze afspraken gemaakt over de minimale veiligheidsnormen voor fabrieken en productiehallen in Bangladesh staan.

De lonen in Bangladesh behoren tot de laagste in Azië, waardoor het overgrote deel van de westerse kledingfabrikanten daar een deel van zijn collectie laat produceren. Sinds het instorten van de Rana Plaza-fabriek heerst er steeds meer onrust onder Bengaalse werknemers. Met stakingen en demonstraties eisen de werknemers nu forse loonsverhoging.

Naast Walmart en H&M zijn ook de Amerikaanse namen J.C.Penny, Gap en Macy’s betrokken bij het akkoord. Uit Europa doen onder meer Carrefour en Marks & Spencer mee. Details uit de overeenkomst zijn nog niet bekend.

Lees ook: Ploumen haalt uit naar 'foute' fashionretailers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!