Prénatal tekent Bengaals veiligheidsakkoord

Prénatal gaat het veiligheidsakkoord voor Bengaalse textielarbeiders tekenen. Dit gebeurt na een ‘zorgvuldige interne studie en nauw overleg met de organisatie achter het akkoord’, maakt de winkelketen bekend in een bericht.

Prénatal laat in vier fabrieken in Bangladesh kleding maken. “Er is geen moment sprake geweest dat Prénatal niet zou willen tekenen”, zegt Rolf Burrekers, algemeen directeur van de winkelketen. “Het lijkt me alleen logisch dat je de tijd neemt om zo’n overeenkomst goed te bestuderen.”

Minister Lilianne Ploumen uitte onlangs felle kritiek op Prénatal, Coolcat en Wibra omdat zij het veiligheidsverdrag niet tekenden. Daarmee namen de winkelketens volgens haar geen verantwoordelijkheid voor de textielarbeiders die hun kleding maken. Coolcat laat naar aanleiding hiervan weten te gaan tekenen. Wibra is nog bezig met een studie naar de inhoud van het verdrag.

Het Bangladesh Accord on Fire and Building Safety werd opgesteld nadat meer dan duizend Bengaalse textielarbeiders omkwamen bij de instorting van kledingfabriek Rana Plaza. Het verdrag moet zorgen voor veiliger arbeidsomstandigheden en fatsoenlijke lonen. Eerder tekenden grote retailers als Walmart en H&M het akkoord al.

De ChristenUnie vindt het verdrag voor Bangladesh nog niet voldoende. De partij stelt dat de arbeidssituatie ook moet verbeteren voor textielarbeiders in landen als Cambodja, China en Vietnam. Minister Ploumen zou daarvoor een convenant moeten sluiten met de fashionbranche. De motie die de partij daarvoor indiende, kan rekenen op een meerderheid van de Tweede Kamer.

Eerder:
Kamer wil convenant met kledingsector
Ploumen haalt uit naar 'foute' fashionretailers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!