FRS Nederland verkoopt Belgische voorraad

Free Record Shop start vandaag in ons land met een uitverkoop van zowel de Nederlandse als Belgische winkelvoorraad. Dat gebeurt in afwachting van een doorstart van de failliete entertainmentketen bij onze zuiderburen, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Terwijl de voorraden 'tegen bodemprijzen' worden verkocht, worden de onderhandelingen met pandeigenaren en leveranciers in België voortgezet. Investeerder Hilco, dat de inboedel van FRS België heeft overgenomen, liet eerder deze maand alle Belgische vestigingen sluiten. Op dit moment wordt gekeken met hoeveel ‘rendabele winkels de gehele Benelux-organisatie nieuw leven kan worden ingeblazen’. De minst rendabele filialen zullen hun deuren definitief dichthouden, laat de woordvoerder weten.

In Nederland komen er daarnaast mogelijk nieuwe winkels bij. “Onze ambitie is om in grote steden als Utrecht en Maastricht weer een winkel te openen”, stelt hij. In die steden is de entertainmentketen na de doorstart in Nederland niet meer actief. In totaal beschikt Free Record Shop in Nederland nu nog over 49 vestigingen. In België telde de winkelketen voor het faillissement 68 filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!