Ook juweliersgroothandel Aurum failliet

Groothandelaar Aurum is een week na zusterbedrijf Siebel Juweliers failliet verklaard. Dat maakte Aurum dinsdag bekend. Marinus Pannevis van advocatenkantoor DLA Piper is aangesteld als curator.

Pannevis werd eerder al benoemd tot curator van Siebel Juweliers, nadat Frits Kemp die functie had neergelegd. Kemp is vertrokken vanwege een potentieel belangenconflict, laat hij weten aan RTL Z. Een van zijn kantoorgenoten is namelijk ooit opgetreden als adviseur van een van de partijen die bij het faillissement betrokken is. “In dat geval staat het mij niet vrij om op te treden”, aldus de partner bij Fort Advocaten.

Siebel Juweliers werd vorige week dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Vier dagen eerder sloot de juweliersketen al zijn 36 winkels en webshop. De directie liet destijds aan Kemp weten dat er belangstelling van bepaalde partijen was om een doorstart te realiseren. Inmiddels lopen er gesprekken over een doorstart, laat een woordvoerder van de nieuwe curator weten aan RetailNews.

“Het voordeel is dat ik nu ook beide bedrijven tegelijk kan verkopen”, reageert Pannevis tegenover De Financiële Telegraaf. Zo stelt hij al direct een mail te hebben ontvangen van iemand die daarin geïnteresseerd is.

Siebel Juweliers fuseerde vorig jaar met Aurum om ‘een sterke onderneming op het gebied van groot- en detailhandel in de juweliersbranche’ te creëren. Siebel wilde daarbij vooral profiteren van logistieke voordelen. De keten kocht al in bij Aurum, maar met de ketenintegratie ontstonden volgens algemeen directeur Johan van Hees inkoopvoordelen.

Aurum ontwierp, kocht en verkocht sieraden, horloges en accessoires van verschillende eigen merken. Daarnaast nam het de distributie van diverse andere merken horloges en sieraden in ons land voor zijn rekening.

Eerder:
Siebel Juweliers failliet verklaard
Siebel Juweliers fuseert met groothandel Aurum

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!