Slijters boos over illegale verkopen sterkedrank

Rotterdamse slijters zijn boos over oneerlijke concurrentie van Oost-Europese specialiteitenwinkels die illegaal sterkedrank verkopen. Dat meldt De Telegraaf.

“Ik raak klanten kwijt die letterlijk zeggen dat ze hun drank wel bij de Poolse winkel op de hoek halen”, aldus een slijter. “Wij moeten geschoold zijn in sociale hygiëne, alles weten over alcohol en ook onze slijterij moet aan allerlei inrichtingseisen voldoen.” Datzelfde geldt voor supermarkten, waar drank met een alcoholpercentage van boven de vijftien procent in een aparte ruimte moet staan. “Die regels gelden blijkbaar niet voor iedereen.”

“Dit is illegaal, de wet is duidelijk”, stelt voorzitter Ron Andes van de Koninklijke Slijtersunie. “De gemeente zou hierop moeten controleren en dat gebeurt niet altijd.” Gemeenten zeggen volgens hem vaak letterlijk dat de controles geen prioriteit hebben. “Ze controleren bijvoorbeeld vooral horecazaken en kijken amper naar de detailhandel.”

De gemeente Rotterdam laat weten controles uit te voeren. De afgelopen maanden is twee keer een overtreding geconstateerd. Deze winkels kregen volgens een woordvoerder een waarschuwing en moesten de sterkedrank weghalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!