Meer supers en warenhuizen in grote steden

Het aantal supermarkten en warenhuizen in grote gemeenten is tussen 2008 en 2013 sterk gegroeid. Dat blijkt uit de gegevens die het CBS donderdag heeft  gepubliceerd.

In steden met meer dan honderdduizend inwoners is het aantal supermarkten en warenhuizen per inwoner met bijna tien procent gegroeid. Almere kent met vijftig procent de sterkste opmars van supermarkten en warenhuizen. De gemeente beschikt over 355 winkels per honderdduizend inwoners. In Hilversum is het aantal met zestien procent afgenomen. Dat komt doordat winkels verdwijnen en doordat de bevolking groeit, aldus het CBS.

In gemeenten met minder dan 25 duizend inwoners nam het aantal winkels met een procent af. Met name winkels uit de consumentenelektronicabranche verdwijnen hier het hardst. Tussen 2008 en 2013 nam het aantal elektronicawinkels daar per inwoner met tien procent af, tegenover een gemiddelde daling van ruim acht procent.

De winkeldichtheid was in 2013 twee procent kleiner dan in 2008. Ons land kende vorig jaar bijna 570 winkels per honderdduizend inwoners. De ontwikkeling van het relatieve aantal winkels verschilt sterk per gemeente. In Flevoland is de winkeldichtheid al jaren laag, maar nam het relatieve aantal winkels tussen 2008 en 2013 met elf procent toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!