Beter Bed verwacht geen snel herstel

Beter Bed verwacht dit jaar nog niet te profiteren van economisch herstel in Nederland. De beddenverkoper denkt dat de economische situatie in ons land pas eind 2014 of begin 2015 een herstel zal laten zien. ‘Een toename van de bestedingen zal daar op volgen’, stelt Beter Bed vrijdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

“2013 was een moeilijk jaar voor onze onderneming”, stelt directievoorzitter Ton Anbeek. In totaal kwam de omzet tien procent lager uit, waarbij de Nederlandse winkels (min zeventien procent) het nog beter deden dan de Belgische (min 25 procent) en Spaanse vestigingen (min 48 procent). De nettowinst van Beter Bed bedroeg 8,2 miljoen euro, 43 procent minder dan een jaar eerder. Dat komt onder meer door reorganisatielasten van in totaal 7,4 miljoen euro.

Zo kondigde Beter Bed onlangs al aan te stoppen met de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord in de Benelux. Het retailconcern sloot verder veel winkels van El Gigante del Colchón in Spanje. In 2013 werden in totaal 119 winkels gesloten en 75 vestigingen geopend. Aan het einde van 2013 beschikte de onderneming over 1.175 winkels.

Anbeek laat weten dit jaar te gebruiken voor de herlancering en aanscherping van alle formules en maatregelen op het gebied van kostenbesparing en margeverbetering. Eerder maakte hij al bekend af te willen van de budgetuitstraling. Zo neemt het concern afscheid van het vele geel en de clown en het opvallend aanwezige riedeltje ‘retteketet naar Beter Bed’ van zijn reclames.

Eerder: 
Imagoverandering voor Beter Bed 
Beter Bed trekt stekker uit twee formules

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!